PART 3......~langkawi~

cOntinued dari part 1 n 2....(:



sebelOm tdOw, kami2 da berjanji mahu bagOn awal sebub mahu menziarahi pantai d belakang uma punk...tapi, memang kami bagOn awal sangat sampai tak sempat nak ke pantai... ):
malam tue jugak kami bentang tOtO dan tdOw beramai2 di depan tb..hik3~ buat cam uma sendiri tak??? ahax~

pagie tue 19 feb 2011..kami telah bagOn seawal yang bOle iaitu 8.00am..teruk kan...siyes teruk!!
bagOn2 tdOw kami bermandi manda untOk memperciapkan diri berangkat berambus dari uma tue...hehe~ bahse kO, bOle tahan....hahaa~

pagie tue setelah breakfes ngan menaiki kereta kancil bercat kan my pebret kala..>>ijO @ green ...kami pOn menuju ke jeti..d fOlOw Oleh pak nurin ngan wife tercinta nye... (:
tapi sebelOm tue, aku ngan Opah sempat lagie....hahaha~ pe kata Owang tua2, untOk d jadi kan kenangan....hik3~

c Opah....



c yut bOrOi...



tibe d jeti pulau tuba..aku ase kan, bOat nie mmg nak smpai ketiak da berair, baru die nak jalan kan...aduih..agie skali kena tunggu..tapi da sign kOntrak tOk shOting kan, sO kena la wat keje..haha~




trun2 je kete, trus......1...2...3...klikkkk....haha~



nak jugak cbOk...haha~



dara pingitan....



cenyum cket makcik..... (:



tapi naseb bek ade gerai, bOle gak lepaking sambil pekena ABC...huhu~



aik pek, sudu jer ker?????



haus benO????



agak lama jugak la kami lepaking, terdengar tarzan memekik.....>>bOt nak jalan<<<
haha~ pOyO jer, xde pOn camnie sebenO nye....hahaha~ kami gerak ke jeti pOn bub nampak membe lama MEK ANIS...peh!! meletOp ciOt...pewwiitt~
pe agie pOsing sakan la...



meletOp tak???? hahaha~



bOat nak gerak..aku lak jadi Owang 1st yang naek..pe agie, cOp tmpat paling ujung la..peh, bes gile..dapat pegang air..hehe~ jakOn2..



menghirup udara segO.....



awat idOng Opah kembang???



5 minit....10 minit...15 minit...puh!! sampai jugak ke jeti asal..kali nie pak pi'e lak smbut kedatagan kami b5...hehe~ pak pi'e nie actually da d pggil haji...sO kami pOn kena hipOkering cket jadi sOpan santun...ane taw kang tak pasal2 kena ceramah pulak....suda!!

perjalanan amek mase dekat 30 minit jugak la...jaO gak kan...igat dekat jer uma kak fina dari jeti...kire cam uma aku ke mersing jugak la...jalan2 akhir nye ketemu sama singbOt NYIOR CABANG...wiiee~ kami da sampai uma pak pi'e....tak sabO berkenalan sama atOk seksi kak fina,,,hahaha~

sesampai uma, memang wat uma sendiri la..amek remOTe bukak tb...baring..peh..!! memang syOk..haha~ tyme lunch, peh!! mables....nak taw ape pak pi'e beli kan tOk aku and Opah...?? tue die,ikan keli....suke2~ nyum3...cedap gile, walaupOn hnye gOReng and d cicah ngan sambal belacan..2 kali aku n Opah tambah nasi, ikan tue x perlu d bilang la kami melantak...hahaha~

after lunch kami pOn rest2...rest 4 wat pOn aku tak taw la, bukan kitOwg pegi bekebun pOn...hik3~suda puas rest, kami pOn berciap...kali nie kak fina pulak mahu bawa kami merOnda2 langkawi naek kete Avanza...yang tak tahan tue, cik maznah pOn nak jOin gak kami gie merOnda..hik3~

1st destinasi, kak fina bawa kami pegi ke Burau Bay, dimana letak nye cablecar...uish, xcited nak mampOs...tak penah nenOk pOn kabelcar nie, agie la nak naek...kali nie dapat pulak aku naek...hai, sOnOk sakan nO...

petang tue memang ramai la yang nak naek kabelcar, mybe diOwg pOn jakOn gak kOT cam aku..hik3~ bile giliran kami pulak naek...AAArrrggggggggggggggggg!!! gile gayat....nie kalO bu ade sebelah ak, mahu penyek bu aku peluk....haha~




pintu gerbang ke cablecar...



lepas beli tiket....
actually price bagie Owang pelancOng mcam kami adelah RM30.
tapi naseb bek punk angkOt ic mak and adeQ die,
sO kami pOn dapt la murah..RM 15 saja...hik3~




muke nak menten cun jer kan...



peace~



bersama2 adeQ kak fina..
haha~ lawaknye, kak fina ngn adeQ die cam
mesin pOtOstet... (:




pemandagan dari atas...




cablecar....




and mase naek kabelcar tue, ade 2 destinasi yang die akn beti taw...1st place nie, tmpat Owang2 ade jual cendrati...hmmm...tunggu sat nO, jap agie aku beti bub mO beli tue tOk my bu cayunk...(:

2nd place nie, tmpat Owang2 bOle jalan kat 1 jambatan...siyes memang gayat giler law lalu kat jambatan tue..tapi kami OWang x singgah pOn kat 2nd destinasi tue bub kejO mase tyme tue..
kejO2 gak mase, tapi 1st destinasi wajib singgah..haha~ untOk ape kitOwg singgah???
magri la nenOk pic yang aku uplOad nie....wiiieee~




khas hanye tOk bu cOwg....aceh!!!



tak puas sebenO nye naek kabelcar nie..walOpOn takOt, tapi nak naek agie...tapi...mase tak izin kan..nak kena antO punk ke jeti...cian gak punk, kena tunggu lama..kami ajak naek sama tak mahu..jual mahal...huuh..!!

sebelOm antO punk ke jeti, sempat agie pegi uma kaum kerabat kak fina...mak ucu die pOn cbOk gak nak ikOt anak dara berjalan....hik3~ punk feeling da cam nak menagis teguling2 kan sebub takOT bOt takde...haha~ tapi naseb kO la punk, bOt tue sudi nak tunggu kO....aceh..!! hik3~

lepas jer antO punk, next destinasi nye kak fina bawa pegi ker kedai HAJI ISMAIL GROUP....tyme untOk habis kan wet... ): ...kat sana, memang shOpink sakan la..lagie2 aku...sume Owang x penuh bakul tapi aku....huh !! AMbek kO....tekekeh-kekeh mak kak fina ketawa kan...hahaha~ almaklum la, askar2 aku ramai...wajib la beli kan tOk diOwg sume..lagie bes, ciap shOpink beg rOda besO lagie...haha~ sumbat sume cOklat2 dalam beg tue...wiiieee~ dekat 200 abes kat cana...tapi sesen pOn takde langsung untOk aku.. (: ..tapi xlas beli kan tOk mereka2 yang aku cayunk...xpecially puas ati dapat beli kan my mOm punye barang n beli kan my bu punye cOklat...walaupOn murah tapi tue jer yang mampu....huk3~

da penat bershOpink, kak fina bawa pulak kami ke pasO malam Pekan Kuah...actually sama jer pasO malam sana ngan pasO malam cnie...balek2 makanan jugak yang d jual...tapi ade la 2 3 mkanan yang aku anggap pelik..tapi lupe pulak nk snap tOk d kOngsikOng...

da penat berjalan kat pasO malam, ade la dalm kOl 9.00 kami pOn gerak balek....smpai uma dalam kOl 9.30...lepas mandi2, melantak terus ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......hahaha~









sekian untOk part 3....
sambungan di part 4......wiiiieee~